În sufletul meu e mai multă iubire și îmbrățișări decât ura și răutatea pe care o au ei… de oferit

Spread the love

-De ce nu te răzbuni?
-Pe cine?
-Pe el. Pe ea. Pe ei. Pe cei ți-au făcut rău, te-au făcut să suferi.
-De ce aș face-o?
-Ca să te simți mai bine…
-Poate tu te-ai simți mai bine dacă te-ai răzbuna, dar nu cred. Ești un om puternic și nu te-ai coborî la nivelul celor care trăiesc și se hrănesc din răul și suferința pe care le provoacă acțiunile lor, uneori poate inconștiente.
-De unde știi tu cum sunt?
-Te-am citit… printre rânduri. Din ce mi-ai povestit, nu am văzut să manifești vreo dorință de răzbunare nici față de cei pe care i-ai ajutat și te-au bârfit, ba chiar ți-au râs în față, nici față de oamenii care au ales să plece de lângă tine, nici față de cei care ți-ai pus piedici și creat impedimente în realizarea scopului tău, nobil după părerea mea.
-Nici de asta nu poți fi sigură. Poate nu am vrut. Dar o pot face oricând. Am atâtea pârghii.
-Știu. Însă nu o vei face. Răzbunarea este caracteristică și foarte des întâlnită în rândul oamenilor slabi. Oamenii puternici au căpătat pe parcursul interacțiunilor cu cei anterior numiți calitatea de a ierta.
-Să știi. Nu de puține ori am întâlnit oameni răzbunători, neiertători. Unii, nu m-au iertat nici pentru o simplă părere expusă.
-Știu. Dar tu iartă-i. Nu trebuie să îți împovărezi sufletul cu asemenea greutăți. Oferă-i sufletului bucurii, realizări, oameni minunați, fericire, împlinire. Am simțit că i-ai putea oferi, deși parcă nu îți vine să crezi că se poate.
Mda… Doar fericire, împlinire, bucurie și ce ai mai spus tu nu există. Zilnic am parte de foarte mult stres. Dar revenind la răzbunare. Nu te înțeleg. Doar ai suferit atâta. Cum de nu vrei să te răzbuni? Înțelegi că poate nu vrei să îți pierzi timpul cu asta, dar totuși undeva în suflețelul tău ai vrea să o faci.
-Nu. Deloc. Mi-aș trece peste principiile și valorile mele și aș fi foarte supărată… pe mine. Nu mi-ar aduce nici o satisfacție. Satisfacția mea vine din faptul că acum în sufletul meu e mai multă iubire și îmbrățișări de oferit decât ura și răutatea pe care o au ei… de oferit.
Și până la urmă, cine sunt eu să mă răzbun pe oamenii care mi-au creat supărări? Cine sunt eu să-i judec? Poate așa trebuie să se întâmple pentru ca eu să învăț o lecție, căci nu în zadar acei oamenii au venit în viața mea.
Știi, am o vorbă: „Oamenii vin în viața noastră noastră ca să ne facă fericiți sau să ne învețe o lecție.”


To be continued